Top

Blog


Welkom op de blog van Sieraden-Kado.nl!

 
Team Sieraden-Kado.nl hoopt dat je veel leesplezier zult beleven op onze blog. Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, schroom dan niet om het aan ons te laten weten. Dit kan door een mailtje te sturen naar: info@sieraden-kado.nl. • Lees verder
  3 soorten Boeddha's en waar ze vandaan komen
  In het boeddhisme zijn er ontzettend veel verschillende Boeddha's. Met een oorsprong uit een van de aziatische landen en verschillende uiterlijke kenmerken is het soms lastig om deze boeddhabeelden uit elkaar te houden. Toch is dit niet geheel onmogelijk.

  Lees hier alles over de happy Boeddha, Shaolin Boeddha en Thaise Boeddha en ontdek de verhalen achter hun oorsprong.
 • Lees verder
  Houding van de handen: Mudra's
  Een Boeddha kent veel verschillende houdingen. Elk gebaar symboliseert een bepaalde handeling of term uit het boeddhisme. De gebaren van de handen worden Mudra's genoemd.

  In deze blog lees je alles over deze handgebaren, welke het populairst zijn en natuurlijk wat de betekenis is van deze houdingen.
 • Lees verder
  3x waarom je nu een Boeddha moet kopen!
  Een van de meest populaire woontrends van dit moment is de Boeddha. Of je nu een beeld in de tuin wilt neerzetten of lekker op de slaapkamer dat maakt helemaal niks uit. Boeddhabeelden zijn hot en daarom is dit het perfecte moment om er een aan te schaffen.

  Hier vind je drie belangrijke redenen voor het kopen van een Boeddha. Na het lezen van dit artikel ben je vast overtuigd!
 • Lees verder
  Abhaya Mudra: de vreedzame houding
  Een Boeddha heeft altijd veel verschillende houdingen en gebaren. Elke handgebaar heeft zijn eigen betekenis. Deze week staat in het teken van de vrede en daarom is dit het gebaar van de week: Abhaya Mudra, oftewel het vreedzame gebaar.

  Lees hier alles over de Abhaya Mudra en ontdek wat dit boeddhabeeld voor jou kan betekenen.
 • Lees verder
  De beste plek voor een Boeddha
  Een boeddhabeeld is een afbeelding van een heilige. Daarom kun je een Boeddha niet zomaar ergens neerzetten. Of je nu een Thaise Boeddha of een Happy Boeddha hebt, elk beeld verdiend een ereplek.

  Lees hier alles over de beste plek voor jouw Boeddha en ontdek hoe jij meer geluk en positiviteit kunt ervaren!
 • Lees verder
  Hoe word je een Boeddha?
  Boeddha betekent letterlijk: 'ontwaakte' of 'verlichte'. Iemand die volledig ontwaakt is en zijn of haar kennis deelt met anderen zodat zij ook kunnen ontwaken. Toch wordt je niet zomaar een Boeddha. Daarvoor moet je een aantal stappen doorlopen.

  Lees hier alles over de ultieme verlichting en hoe je deze optimaal kunt ervaren. Kortom, wat is er allemaal nodig om een Boeddha te worden?
 • Lees verder
  Vitarka Mudra:het discussiërende gebaar
  In het boeddhisme zijn er veel verschillende soorten boeddha's met allemaal een eigen verhaal en houding. Deze week wordt er een speciale houding uitgelicht: de Vitarka Mudra, oftewel het discussiërende gebaar.

  Lees hier snel alles over dit gebaar, hoe deze eruit ziet en wat het precies betekent voor jou!
 • Lees verder
  Alles wat je moet weten over de lotushouding
  Een van de meest bekende houdingen uit het boeddhisme is de lotushouding. Deze oosterse variant op de kleermakerszit is vrijwel wereldwijd bekend.

  Waar komt deze houden eigenlijk vandaan? En waarom is hij zo populair is tijdens de meditatie? En wat kan ik doen om zelf de lotushouding optimaal te beheersen? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel!
 • Lees verder
  Een Boeddha voor jezelf kopen. Ja of nee?
  Bij het kopen van een Boeddha komen heel wat, vaak negatieve, verhalen kijken. Sommige verhalen beweren dat je nooit een boeddhabeeld voor jezelf mag kopen. Andere verhalen zeggen dat een Boeddha alleen geluk brengt als deze gemaakt is door een boeddistische monnik.

  Wat er waar is van al deze verhalen? Lees snel dit artikel en ontdek waarom jij eigenlijk altijd wel een Boeddha voor jezelf kunt kopen.
 • Lees verder
  De Shaolin Boeddha: een beschermer
  We hebben het al vaker gehad over deze bijzondere Boeddha, maar er valt nog veel meer te vertellen over de bijzondere Shaolins. Hun bijzondere beschermende krachten zijn uitzonderlijk en verdienen dan ook meer aandacht.

  Al eeuwen bieden ze bescherming aan hun klooster en community. Hoe ze aan deze speciale krachten komen en wat ze voor jouw huis of tuin kunnen betekenen lees je allemaal hier!
 • Lees verder
  Karana Mudra: verdrijft de duivel!
  Het is weer bijna Halloween! Dat betekent dat het tijd is om je engste masker weer te voorschijn te toveren. De duivel is een populaire vermomming tijdens Halloween.

  In het oude boeddhisme had men een gebaar om de duivel weg te jagen en kwade gedachtes te bannen. Dit gebaar kan je bekent voorkomen. Nieuwesgierig hoe dit gebaar er uitziet? Lees dan snel verder!
 • Lees verder
  Swastika: geschiedenis van het hakenkruis
  Bij het zien van het hakenkruis gaan bij veel mensen de haren overeind staan. Toch waren de Duitsers in de tweede wereld oorlog niet zo origineel. De Swastika is namelijk al duizende jaren oud. In veel oude culturen en religies werd dit symbool al gebruikt.

  Het hakenkruis of de Swastike heeft dan ook veel verschillende betekenissen. Wil jij weten welke dit zijn? Lees dan snel verder en ontdek!
 • Lees verder
  Wanneer geef je een Boeddha?
  Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel erg simpel. Een boeddha kan je namelijk altijd cadeau geven. Toch hebben we een aantal tips voor wanneer je het beste welke boeddha kunt cadeau doen.

  Ben jij benieuwd? Lees dan snel dit artikel en vind de perfecte boeddha voor jouw moeder, collega of vriendin.
 • Lees verder
  Voorkom de herfstdip met een Happy Boeddha
  Nu de dagen weer donkerder en kouder worden, kan het zo zijn dat je last hebt van een zogenoemde herfst dip. Maar daar is uiteraard een oplossing voor.

  Met de Happy Boeddha's heb je niet alleen wat extra geluk tijdens het najaar, maar de vrolijke glimlach tovert ook een brede lach op jouw gezicht. Lees snel verder en ontdek alle Happy Boeddha's
 • Lees verder
  Massaproductie versus traditionele Boeddha's
  Je kunt tegenwoordig bijna overal wel een boeddhabeeld kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote ketens als Xenos of Action. Deze boeddha's worden met duizenden tegelijk geproduceerd.

  Deze beelden zijn dan ook een stuk minder bijzonder dan de tradtionele boeddhabeelden uit bijvoorbeeld Thailand of China. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!
 • Lees verder
  Zo haal je geluk in huis!
  Het nieuwe jaar is weer begonnen en daarom zijn we allemaal druk in de weer met goede voornemens. Of je nou begonnen bent bij de sportschool of dit keer echt gaat stoppen met roken, een beetje extra geluk kan nooit kwaad.

  Met de Happy Boeddha haal je niet alleen financieel geluk in huis maar ook emotionele welvaart. Benieuwd hoe? Lees snel dit artikel.
 • Lees verder
  6 tips voor Valentijnsdag
  Januari is officieel voorbij en het is weer tijd om ons te focussen op de liefde! Met Valentijnsdag alweer bijna voor de deur kleuren de etalages langzaam roze en rood.

  Natuurlijk kun je lekker uiteten met je vriend of vriendin, maar ook voor singles kan deze dag van de liefde hartstikke leuk zijn! Maak van deze Valentijnsdag de beste ooit met deze 6 tips!
 • Lees verder
  Boeddha en de liefde
  Valentijnsdag komt nu echt dichtbij. Voor deze bijzondere dag willen we onze geliefde vaak iets speciaals geven. Een cadeau waar een betekenis aan zit, waar hij of zij naar kan kijken en hierbij aan jou denkt.

  In het boeddhisme zijn verschillende stromingen waarbij de liefde centraal staan. Ontdek nu waarom Boeddha een hele belangrijke rol speelt binnen de liefde.
 • Lees verder
  Het ontstaan van het boeddhisme
  Een boeddha beeld is niet zomaar een leuk beeldje voor binnen of buiten. Elk beeld heeft zijn eigen betekenis en herkomst.

  Het Boeddhisme is ongeveer in de 5e eeuw v.Chr. ontstaan. Het begon allemaal bij prins Siddharta Gautama en zijn zoektocht naar eeuwig geluk. Als zoon van de koning kreeg hij alles wat hij maar wilde en al het slechte werd bij hem weggehouden. Tot hij op een dag het paleis verliet.
 • Lees verder
  Dhyana Mudra: gebaar van meditatie
  Er zijn vele gebaren en posities in het boeddhisme en elke houding kent natuurlijk ook zijn eigen unieke betekenis.

  Zo is er ook de Dhyana Mudra: het gebaar van de meditatie en innerlijke rust.

  Ben jij dol op mediteren of wil je het toch een keer een kans geven? Dan is deze positie echt iets voor jou! Lees snel verder.
 • Lees verder
  6x voorjaarschoonmaak tips
  Nu de lente echt dichtbij komt begint het bij mij alweer te kriebelen! Het is weer tijd voor een grote voorjaarschoonmaak. Soppen en schrobben dat moet wel lukken, vaak is het de losse rommel waar we het meeste last van hebben.

  Overvolle laatjes en keukenkastjes die uitpuilen zonder dat we daar zelf veel voedsel aan toevoegen. We kennen allemaal wel die rommelige plekjes in huis. Wil je weten hoe daar het beste van af kunt komen? Lees dan snel deze 6 anti-rommel tips!
 • Lees verder
  Mediteren voor beginners
  Meditatie is goed voor lichaam en geest. Het werkt ontspannend en het is de manier om je hoofd even helemaal leeg te maken na een lange, drukke dag op werk. Toch is voor veel mensen mediteren nog een beetje vreemd.

  Wil jij het een kans geven en meer te weten komen over meditatie en er zelf mee oefenen? Lees dan snel verder en ontdek hoe meditatie voor jou kan werken!
 • Lees verder
  5 tips voor het spiritueel reinigen van je huis
  Je huis is de plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Daarom is het belangrijk om het zo netjes en schoon mogelijk te houden. Dit geldt niet alleen voor stof en troep, maar ook voor alle negatieve energie die in een huis kan zitten.

  Af en toe je huis spiritueel reinigen kan daarom een hele slimme zet zijn. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees dan snel verder en wij geven je 5 handige tips.
 • Lees verder
  Bloemenfeest
  De lente is begonnen, overal om ons heen begint bloesem te groeien en verschijnen er gezellig bloemetjes. De komst van de lente wordt op een speciale manier gevierd. Het is voor hen namelijk ook de geboortedag van Boeddha.

  Het feest, Hana Matsuri, ook wel het bloemenfeest genoemd, valt altijd op 8 april. Wil je meer weten over deze speciale feestdag? Lees dan snel verder voor alle weetjes!
 • Lees verder
  Thaise Boeddha in de tuin!
  De hele week schijnt de zon al en kunnen we genieten van aangename temperaturen. Wat ook veel mensen gaan doen rond deze periode is hun tuin een flinke voorjaarsboost geven.

  Een Boeddha die echt niet in dit plaatje mag ontbreken is de Thaise Boeddha. Waarom je dit boeddhabeeld echt moet hebben en waar je deze dan het beste neer kunt zetten lees je allemaal hier.
 • Lees verder
  Wat zegt jouw lievelingskleur?
  In het boeddhisme komen veel verschillende kleuren, symbolen en gebaren voor. Vaak zit er achter deze tekens een speciale betekenis, zo ook bij de kleuren.

  Houd jij van rood, groen of blauw? Elke kleur heeft een eigen, unieke betekenis. Lees dus snel verder en ontdek wat jouw lievelingskleur je kan vertellen over wie jij bent als persoon!
 • Lees verder
  Tips voor mensen zonder tuin
  Niet iedereen heeft een grote tuin. Voor mensen met groene vingers kan dit erg frustrerend zijn. Vanuit het perspectief van Boeddha is hier een oplossing voor: "less is more".

  Lees snel verder om achter te komen waar het hier over gaat.
 • Lees verder
  8 Boeddha en boeddhisme feitjes!
  Wil jij de show stelen met een aantal leuke weetjes over Boeddha's of over het boeddhisme? Dat kan! Natuurlijk weten we al dat er meerdere soorten boeddhabeelden zijn. Daarom hebben we nu wat leuke feitjes voor je verzameld over dingen die je nog niet weet!

  Lees snel deze 8 feitjes en vergroot je kennis.
 • Lees verder
  Boeddhabeelden met attributen | Betekenissen
  Boeddhabeelden zijn te vinden in verschillende houdingen, maar ook met verschillende attributen. Al deze houdingen, maar ook al deze attributen hebben hun eigen betekenis. Ze staan allemaal voor symbolische betekenissen.

  Lees snel verder om er achter te komen wat deze attributen voor symbolische betekenis hebben.
 • Lees verder
  Ontspannen en zen de zomer door! | Tips
  De zomer is vaak de tijd dat we meer dingen kunnen doen waar we anders geen tijd voor hebben. We laden onszelf op tijdens een welverdiende vakantie en stomen onszelf klaar om daarna ontspannen weer aan de slag te gaan. Daar kan een vakantie bij helpen of je blijft gewoon een paar weken lekker thuis genieten.

  Met deze tips wordt jij deze zomer helemaal zen! Maak je hoofd en je huis leeg en jij kunt weer knallen aan het eind van de zomer.
 • Lees verder
  Fabels en feiten over boeddhabeelden

  Er gaan veel verhalen de ronde over Boeddhabeelden. Niemand weet precies of deze verhalen waar zijn en waar ze vandaan komen. Het schijnt dat er veel verhalen zijn ontstaan om toeristen meer souvenirs te laten kopen. Of dit waar is, is ook weer de vraag..

  Lees hier een kleine greep uit de fabels en feiten hoek om voor eens en voor altijd de waarheid te weten over deze onderwerpen.
 • Lees verder
  Boeddha op zijn allerleukste


  Boeddhabeelden zijn altijd leuk, maar echt op zijn allerleukste zijn ze in de zomer. Dan lijkt het alsof de positieve krachten van Boeddha samenwerken met de positieve sfeer van de zon. Iedereen lacht maar met een Boeddhabeeld in de buurt krijg je een dubbele dosis positiviteit!

  Lees hier waarom Boeddhabeelden echt het allerleukste zijn in de zomer!